Khamis, 28 Januari 2010

WOMEN AND MEN

Jatuh Cinta



Saya bukan jatuh cinta dengan manusia..tapi saya jatuh cinta dengan drama yang tengah hit sekarang...
Boy over Flowers...gosh..best gila cerita ni u all...

ni antara pelakon utama dalam drama ni..

Lelaki yang buat saya tak tidur malam..hahaha

Ni geng perempuan jahat!!

Ni watak utama Jan Di yang comel...

Ni pulak antara Hero utama Go Joon Pyo..dalam drama ni rambut dia curl..hahaha..satu scene je yang rambut dia lurus..ala encem..

Drama sangat dekat dengan jiwa wanita la khususnya...saya jiwa kental ni pun kadang nak menangis bila tiba scene-snene yang sedih..uish..

Drama ni pun ada iras-iras macam Meteor Garden la...if korang penah tengok cerita tu...ala tie kita semua tengah sekolah lagi...hahaha...Yang best yer pasal drama ni,dia bukan cite just pasal cinta jer 100%,but macam elemen yang de,so macam yang de,sayang kat kawan,kawan yang jeles and tikam kawan dari belakang,kasih sayang ibu bapa,darjat and macam-macamla...

Ni saya upload la salah satu scene yang best and menyentuh hati and kelakar and little bit serious ...if korang nak tengok cerita ni beli la dvd die,tak pun sakarang ada kat 8tv tapi dah nak abis...senanga tengok jerk kat youtube..senang...free lagi..


video

Kat snene ni sebenanrnya Jan Di kena pukul coz die kena fitnah gan kawan dia yang dia....yang kononnya Jan Di dan tidur dengan lelaki lain,dan kawan dia tu amik pic and sebarkan supaya Si Joon Pyo ni benci kat Jan Di..tapi akhirnya terbongkar juga yang kawan Jan Di yang buat semua tu...ish...

Saya pun taknak cakap banyak coz nanti if saya excited cerita and jadi tambah gila dengan drama ni..hahah...ok hope korang layan la yer....;p


Selasa, 19 Januari 2010

Rojak Cinta Sayang...


Untuk entri kali ini saya nak berkongsi dengan kamu,kamu dan kamu cara-cara untuk memikat hati suami anda...hahahaha...takdelah,saya nak ajar buat rojak yang sedap dan lazat dengan hanya beberapa minit jer....if korang yang dah biasa duduk kat dapur sure yer la saya punya resipi ni kacang je untuk korang suma....dan saya juga geram kat kawan-kawan saya yang tak percaya saya boleh buat rojak ni..ish korang,cam lagu Anita Sarawak tu "Jangan pandang ku sebelah mata"...

Jadi mula-mula yang diperlukan untuk membuat rojak cinta sayang ini ialah tentulah bahan-bahannya kan,jadi kita memerlukan:

Seperti yang dapat kamu lihat kita perlukan buah-buahan...buah ni sebenarnya terpulang kat korang nak letak pe....atas kamu semua kesukaan la..nak letak nenas,betik,anggur or sotong pun leh,lagi sedap letak tauhu...pergh,meleleh gua cakap sama lu beb...tapi hari ini saya gunakan buah jambu air,jambu batu,mangga,belimbing.Untuk kuah pula saya gunakan kuah yang sudah siap la makcik...mau buat ini kuah rojak,saya pun tak tahu...hahaha,kuah ni kamu semua boleh beli kat kedai-kedai berdekatan dengan anda yer puan-puan dan akhir sekali sebagai perasa,kita
memerlukan kacang tanah yang sudah digoreng.....


Selepas itu tak reti-reti nak potong...takkan nak makan besar-besar alam buah tu kan...dah potong buah tu jadi lah macam ini,ni atas korang la nak potong kecik or besar....if mulut besar ala-ala Ning Baizura so kerat la besar-besar,hahahaha...


So lepas dah habis sesi potong memotong,kita ke sesi curah mencurah lak yer,kuah yang korang nak letak pun atas citarasa masing-masing la,if kuah letak cikit sah-sah la korang ni kedekut,so letakla sesedap rasa,tapi bila dah sesedap rasa tu jangan la sampai melampausangat...berpada padala...aduhai,

SEBELUM

SELEPAS

Ini pula adalah bahan perasa la..lebih kurang cam tula,,sebab bagi saya if tak de kacang so taklengkaplah rojak buah...ni pendapat saya la...jadi kita tumbuk kacang ni ala-ala sudah,jangan sampai hancur lak,tak sedap and kita tak dapatla rasa kacang tu, selain itu ini pun senaman menumbuk-numbuk...leh menguatkan tangan anda dan der la ketul-ketul kat lengan if kamu buat hari-hari....hahahaha...so bila dah siap tumbuk kacang tu,ha tak reti-reti,taburlah kat atas buah-buah tadi dan jadila begini..........

Inilah hasilnya...so yummy....dan lagi satu kenapa saya letak nama rojak cinta sayang,sebab if korang dah try and dah makan mesti korang akan jatuh cinta dan sayang kat saya............;p
Selamat mencuba.....

Rabu, 13 Januari 2010

tolong saya....


kepada sesiapa y sudah biasa dengan aktiviti blog ini tolong bantu saya untuk saya mempekemaskan lagi blog saya ini...sekian terima kasih kawan-kawan...

Bermula....

Hai all...akhirnya saya mempunyai satu blog untuk saya menulis pelbagai cerita,situasi atau pengalaman samaada sedih or sad...;p so selamat membaca wahai sahabat ku....xoxo